UTOMHUSMÅLNING VILLOR

Vet du vad salthalten i luften är där din villa står?

Målning av villor utomhus och inomhus, i Stockholmsområdet.

Utomhusmålning är nödvändig, men har sina egna specifika utmaningar. Det finns olika miljö-och väderrelaterade tillstånd som antingen kan öka svårigheten eller försämra resultatet. Valet av färg, tiden för målningen, arbetskraften och de rådande väderförhållanden är faktorer som måste förstås och följas av alla målare. Att måla villan själv är definitivt ingenting som rekommenderas. En av de viktigaste aspekterna när man ska måla villan är de rådande temperaturerna. Målning i extrema temperaturer kan vara mycket ogynnsam.

Extrema temperaturer, antingen kallt eller varmt, kan ha en negativ effekt på de adhesiva egenskaperna hos färg. Detta kan resultera i brist på vidhäftning, vilket i sin tur kan påverka förmågan hos färgen att effektivt fastna på ytan. Färgen kan falla av och tvinga målaren att göra om jobbet. Som tur är vet vi exakt vad som är bäst beroende på var villan ligger och när på året den ska målas.

Under varmt väder, stiger temperaturen på ytan av villan. Det är svårt för färg att hålla sig till heta ytor och bör därför undvikas. I extremt varmt väder, kan blåsor och bubblor synas även på den målade ytan. Dessa blåsor gör så att färgen flagnar och du kan bli tvungen att måla om. Å andra sidan, kan kallt väder få färgen att absorbera fukt, en situation som inte bara fördröjer torkning utan också påverkar färgens vidhäftning.

Stressa inte upp dig i onödan och låt experterna måla. Du kan enkelt skicka iväg ett meddelande till oss och berätta mer om vad du vill ha målat så svarar vi på alla dina frågor!